Ο... άσχετος που έγινε παράδειγμα!

Οχι μόνο επειδή αρχικά θεωρήθηκε μπασκετικά «ανίκανος», ούτε γιατί έγινε ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας επειδή φέρθηκε... σκληρά στον «ευαίσθητο» Ρούντι Φερνάντεθ στην προημιτελική σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά επειδή με την παρουσία του στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ έγινε παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του!

Τι σαν τα χιόνια, τι σαν τα χελιδόνια;

Με αυτά και με αυτά ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να τον αποδοκιμάζει, με αποκορύφωμα την ήττα στο ΣΕΦ από την Αρμάνι Μιλάνο στο Top-16. Τότε ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Γιώργος Μπαρτζώκας, ζήτησε (μάταια) από τον κόσμο να τον στηρίξει, το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι στήριξε ο ίδιος την επιλογή του. Οταν ο καιρός άρχισε να... ανοίγει, ήρθε (έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών) η αγωνιστική άνοιξη του Αμερικανού! Αρχικά κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης όταν έδειξε στον Ρούντι Φερνάντεθ τι εστί πραγματικά σκληρό μαρκάρισμα! Εκτοτε συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.Η απόκτηση του πρώην ΝΒΑer από τον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2014. Ηταν δηλαδή κάτι σαν πρωτοχρονιάτικο δώρο, όμως όσο τα χιόνια... κρατούσαν στα βουνά, άλλο τόσο κρατούσε και ο ίδιος κρυμμένες τις μπασκετικές του αρετές! Αδυνατούσε να ντριμπλάρει, τα σουτ του δεν έβρισκαν στεφάνη και στις καφενειακές συζητήσεις υπήρχαν πολλές ενστάσεις για το αν είναι όντως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας!
«ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑ...»
Σε συνέντευξή του, πάντως, υποστήριξε πως ο... εξάψαλμος της εξέδρας δεν τον ενόχλησε! «Ηταν κάπως άβολα στην αρχή, όμως τώρα νιώθω άνετα και έχω βρει ρυθμό. Μαθαίνω ακριβώς το τι πρέπει να κάνω ώστε να βοηθάω την ομάδα. Αισθάνομαι καλά με τον κόσμο. Με αποδέχθηκαν οι οπαδοί του και νιώθω πως τους αρέσει που είμαι εδώ. Οσα συνέβησαν πριν, δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Ετσι λειτουργούν οι φίλοι των ομάδων. Θα σε αποδοκιμάσουν όταν πρέπει και θα σε αποθεώσουν όταν τα πας καλά. Εχω μάθει να μην επηρεάζομαι από τέτοιες καταστάσεις». Αξίζει να σημειωθεί πως την... πρακτική του στις αποδοκιμασίες την έκανε ως παίκτης των Λος Αντζελες Κλίπερς, όταν είχε να διαχειριστεί τα πικρόχολα (και καμιά φορά ρατσιστικά) σχόλια του ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντόναλντ Στέρλινγκ!
ΚΑΝ' ΤΟ ΟΠΩΣ Ο... ΚΟΛΙΝΣ!
Στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το break. Και παρά τη γενική γκρίνια για την απόδοση των περισσοτέρων παικτών, υπάρχει και ένας που βάσει της εικόνας του αποτελεί -πλέον- παράδειγμα εν όψει της συνέχειας! Ο λόγος για τον Μάρντι Κόλινς, ο οποίος στα 24:21 λεπτά που πάτησε παρκέ πάλεψε σαν σκυλί στην άμυνα, πέτυχε 7π. (2/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο) παρότι η επίθεση δεν είναι το δυνατό του χαρτί, μοίρασε 6 ασίστ, «κατέβασε» 8 ριμπάουντ και έκανε 1 κόψιμο!
ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Η σκυλίσια άμυνα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Κόλινς. Εξαιτίας της άλλωστε έμεινε στην ιστορία του ΝΒΑ ως πρωταγωνιστής σε έναν από τους πέντε μεγαλύτερους καυγάδες της κορυφαίας λίγκας. Συγκεκριμένα, είχε κάνει ένα σκληρό φάουλ στον Καρμέλο Αντονι, ο οποίος απάντησε με γροθιές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη και τελικά να επιβληθούν εξαιρετικά αυστηρές ποινές στους εμπλεκόμενους. «Ετσι ανατράφηκα από τον κόουτς Τσέινι. Δεν μπορείς απλά να αφήνεις τον άλλον να κάνει λέι απ. Δεν είναι ότι προσπαθώ να χτυπήσω κάποιον εσκεμμένα, αλλά δεν μπορείς να τον αφήνεις» είχε δηλώσει.

Related

μπασκετ 7530680821242296825

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Text Widget

Τα επεισόδια που είναι ανεβασμένα σε streamcloud σας συνιστώ να χρησιμοποιείτε Adblock για τον αποκλεισμό των άσεμνων διαφημίσεων που θα βρείτε εκεί!

Connect Us

item